Sinds een aantal jaar (2009) geef ik, naast mijn huidige functie in het onderwijs, studiebegeleiding aan studenten in het voortgezet onderwijs (VO), middelbaar beroepsonderwijs (MBO) en het hoger beroepsonderwijs (HBO). De begeleiding varieert van huiswerkbegeleiding tot coaching bij de gehele schoolloopbaan. Naast deze activiteiten ben ik werkzaam als docent in het Primair onderwijs, Taalonderwijs en Voortgezet onderwijs.

De afgelopen jaren is mij opgevallen dat leerlingen moeite hebben met het aanbrengen van structuur en ritme in het plannen van hun huiswerk. Daardoor lopen ze achter en bereiden zij zich niet adequaat voor op hun toetsen en proefwerken. Veel leerlingen kunnen de stof wel aan, maar hebben hulp nodig bij de planning en structuur.

Daarnaast bied ik leerlingen de stof opnieuw aan in een praktische context, waardoor leerlingen de stof beter onthouden en juist kunnen toepassen.

Tenslotte kom ik bij de leerlingen aan huis, zodat ouders ook een rol kunnen spelen en de leerlingen ‘s avonds niet over straat hoeven of gebracht en gehaald moeten worden.

Bij ons telt alleen een voldoende…. Bij een onvoldoende na een studieles kom ik maximaal een keer terug (gratis).

Copyright 2016 Corriene Cardol – All Rights Reserved – Proudly Powered by JC Webdesign